image

image

image

”Se poarta verdele” la Bazias

- o campanie de ecologizare TVR Timisoara
- 250 de saci de gunoaie

      Campania Se poarta verdele initiata de TVR Timisoara in primavara lui 2009 a continuat in septembrie cu Bazias, locul prin care Dunarea aduce PET-urile in Romania .
      In 18 si 19 septembrie 2009, actiunea de ecologizare s-a desfasurat in zona Bazias, locul unde intra Dunarea in tara. Timp de doua zile, ecologistii voluntari de la Studioul Teritorial al Televiziunii Romane au curatat asa-numitul Golf al Nerei de pet-uri, doze de bere si suc, ambalaje diverse, pantofi purtati de ape. Ecologizarea a avut ca rezultat 250 de saci de deseuri reciclabile si gunoaie.
      Pentru prima data, Golful Nerei este curat, cu toate ca mai este mult de lucru atat in privinta curateniei, cat si a mentalitatii oamenilor.
      Deseurile adunate pe malul Dunarii, la intrarea in Romania, provin atat din tari prin care trece Dunarea (Ungaria, Croatia, Serbia), cat si de la turisti ori localnici.
      Precedentele etape ale ecologizarii au avut loc in Cheile Nerei (24 si 25 aprilie 2009) si in zona Dezna-Moneasa (19-20 iunie 2009).
      Multumim partenerilor care ne-au sprijinit in aceasta campanie: Uniunea Sarbilor din Romania, Directia Apelor Banat, Primaria Socol, Radio Resita si GEC Nera.
      Campania “Se poarta verdele” continua!

   

image
image